zaterdag 17 juli 2010

The Dirty Duck


Je zou het niet zeggen, maar The Dirty Duck is de naam van een restaurant in Ubud. Het adres hadden we van Nora, onze lieve oppas, ex-buurmeid van in de Twaalfkameren, Gent, die er jaren geleden naartoe was gegaan. Ons nieuwe hotel in Ubud, Tegal Sari, lag op 400 meter van The Dirty Duck. Even paniek toen we passeerden want ze waren het gebouw aan het renoveren en het leek erop dat het restaurant gesloten was, maar onze taxichauffeur stelde ons gerust: het restaurant was open. Ik had een “lesehan” gereserveerd in de tuin van het restaurant. Dat is een traditioneel houten open hut waarin een lage tafel staat en waar je makkelijk met twee gezinnen kunt plaatsnemen, op een zitkussentje. Bij de familie Opstap begint men dus als een zittende boeddha om na vijf minuten als een liggende Romein te eten aan tafel. Jammer van de renovatiewerken maar de tuin tussen de rijstvelden en klaterende fonteinen is schitterend. De Trotter had ons wel al gewaarschuwd dat het niet meer zo fantastisch was, maar we wilden toch graag de ervaring van Nora destijds meemaken. We aten varkensribbetjes op z’n Indonesisch (de kinderen) en Pepes Ikan (gemarineerde vis in bananenblad) en seafood nasi goreng, met een kokosvanillegebakje als toetje. Bediening was een beetje sloom, en het eten zelf was eerder gewoon maar de omgeving maakte het superfijn! Fabrice

Geen opmerkingen:

Een reactie posten